Limitált
hírlevél

Nyomonkövetés

Ellenőrizd, hol tart a rendelésed:

Hogyan működik?

Miért pont mi?

  • Nagyon kedvező és
    gyors kiszállítás
  • Lámpáinkra dupla idejű
    garanciát vállalunk
  • Vásárláshoz regisztrálnod
    sem kell
Tovább olvasom »

Lámpáink fényerőssége

Mivel a gyártók gyakran szeretik „kozmetikázni” az általuk gyártott lámpák teljesítményére vonatkozó adatokat, ezért az oldalunkon az összes kapható elemlámpát Maxwell Luxmeter fénymérő készülékkel, azonos körülmények között tesztelünk és a kapott eredményt tüntetjük fel a termékadatlapokon.

A mérés az alábbi eljárás szerint történik:

Egy pontosan 1 méter hosszú - teljesen sötét - cső egyik végére fixen rögzítettük a Maxwell Luxmeter ME-25830 fénymérő készüléket, a cső másik végéről pedig rávilágítunk a fénymérő lapkára. Az így kapott eredmény lesz a megvilágítás értéke, melynek mértékegysége a lux (ez nem összekeverendő a lumen értékkel, ami a fényáramot jelöli). A így megkapott megvilágítás erősségét - vagyis a lux értéket - minden lámpánál egyedileg a termékoldalon rögzítünk.

Maxwell ME-25830 digitális fénymérő készülék

Az akkumulátoros lámpákat a gyárilag hozzá kapott akkumulátorral, az elemes lámpákat pedig jó minőségű, tartós alkáli elemekkel teszteljük.

Amíg az energiaforrás friss, a ledek erős fénnyel, majd az elemek/akkuk merülése miatt halványabban, ám még napokig képesek fényt kibocsájtani.

Egy régi - lapos elemmel működő - izzós zseblámpa 20 lux fényt teljesített méréseink szerint. Egy átlagos, de már ledes fényforrással szerelt elemlámpa körülbelül 800 és 1000 lux közötti megvilágítási értéket képes produkálni, ezt vettük egy átlagos lámpa fényerejének. Ehhez hasonlítottuk az általunk forgalmazott lámpák erejét, melyet a termékoldalon vizuálisan is megjelenítünk, a könnyebb és gyorsabb viszonyítás érdekében.

Fényerő jelölése a termék adatlapján

Jelenleg a legnagyobb fényerőt az úgynevezett cree led (az ide vonatkozó cikket ide kattintva tudod elolvasni) adja, melynek kibocsátott fénye intenzív és könnyen szabályozható. Emiatt is döntöttünk úgy, hogy webáruházunkban ezeket a modern típusú lámpákat, és a hozzájuk tartozó kiegészítőket forgalmazzuk.

A hagyományos és a ledes lámpák közötti különbségek:

A klasszikus izzószálak égők kora lassan véget ért, mivel azok könnyen sérülnek és legtöbbször hamar ki is égnek. Hatékonyságuk nem túl nagy, ugyanis a beléjük vezetett áram, maximum 2-5%-át alakítják fénnyé, a többi hőtermelés nyomán elveszik.

Ezzel szemben a kifinomultabb ledes megoldás, megnövekedett fényerőt, jobb terhelhetőséget, nagyobb hatékonysági fokot és strapabírást biztosít. További pozitív jellemzői közé tartozik az is, hogy a ledek nem égnek ki, így nem kell tartalék fényforrást sem beszereznünk, ami nem elhanyagolható, sőt a legtöbb esetben nagyon fontos és kritikus szempont. A ledek legújabb generációja a cree típusú ledek, melyeknek jellemzői, hogy sokkal távolabbra képesek koncentráltan, fényoszlop szerűen elvilágítani. Ellentétben a hagyományos izzókkal a cree led által kibocsátott fény sokkal tisztább (és jobban látható) úgynevezett „jégfehér” fényt ad.

Egy led fényerejében 8-10 ezer óra használat után sem tapasztalható emberi szem által érzékelhető romlás. Képzeljük csak el: ez az érték több mint egy évet jelent úgy, ha a lámpánk folyamatosan (0-24 óráig) be lenne kapcsolva! Tehát, még rendszeres (napi több órás) használat mellett is, az üzemidő meghaladhatja a 10 évet.

Hasznos volt számodra ez a cikk?

  • Igen
  • Semleges
  • Nem
« vissza az előző oldalra Kérdéseiddel keresd bátran ügyfélszolgálatunkat!
© 2012-2024 www.creeledtech.hu - Minden jog fenntartva