Limitált
hírlevél

Nyomonkövetés

Ellenőrizd, hol tart a rendelésed:

Hogyan működik?

Miért pont mi?

 • Nagyon kedvező és
  gyors kiszállítás
 • Lámpáinkra dupla idejű
  garanciát vállalunk
 • Vásárláshoz regisztrálnod
  sem kell
Tovább olvasom »

Mi is az a cree led?

Mivel profilunk kizárólag a cree ledes lámpák forgalmazása, ezért szeretnénk azokat kicsit részletesebben is bemutatni. Amit a legfontosabb tudni róluk, hogy a cree ledek napjaink legnagyobb fényerőt kibocsátani képes ledjei, melynek erejét más típusú ledes vagy izzós elemlámpa még csak közelíteni se tudja. Apró mérete, nagy fényereje, alacsony fogyasztása és hosszú élettartama miatt a modern kor zseblámpáinak legmegfelelőbb fényforrása.
Másik nagy előnye, hogy a fényt képesek koncentrálni, nem szórják azt szét.
Akár több mint 200 méterre is elvilágítanak úgy, hogy kibocsátott fényük jól látható marad.

Természetesen ha szórt fényre van szükségünk (pl. beltéri használatnál), a fókuszálható optikás típusokkal ez is könnyen megoldható (erről részletesebben lentebb olvashatsz).

Megbízható zseblámpák akár 10 évre

Stabil működésükhöz apró áramkör szükséges, melyet a gyártók a led alá építenek be. A zseblámpákba az esetek döntő többségében a „hideg fehér” - másik nevén Daylight - színhőmérsékletű ledeket szerelik. A Daylight (nappali fény) megnevezést onnan kapta, hogy a led által kibocsátott fény színhőmérséklete nagyon közel áll a természetes nappali világossághoz (5000-6000 Kelvines tartomány).

A ledek strapabírásának köszönhetően megvalósítható a több funkciós működés is. Az energiatakarékos üzemmód mellett képesek a figyelemfelkeltő, folyamatos villogásra is (webáruházunkban rengeteg ilyen modell közül válogathatsz). Fontos jellemzőjük még, hogy rendszeres (napi több órás) használat esetén is, a led több mint 10 évet is kibír anélkül, hogy érzékelhető romlás következne be az általa kibocsátott fény erejében.

A cree ledek működés közben csak minimálisan melegednek. Az így keletkező hő több módszerrel vezethető el: hűtőbordával, ventilátorral vagy egyéb hőelvezetéssel. Zseblámpák esetében a legjobban bevált gyakorlat, hogy a hőt a fém lámpatest vezeti el, így az elemlámpák melegedése természetes jelenség, ez elsősorban a led felőli részen érzékelhető hosszabb, folyamatos működés esetén. Aggodalomra azonban nincs ok, nem kell attól tartani, hogy a lámpa túlmelegszik vagy, hogy a cree led kiég.

Fókuszálható fénynyaláb

A cree ledek fényének minél hatékonyabb
kiaknázásában segítenek az egyre fejlettebb
optikák. Ez a gyakorlatban általában
fém foncsorból és egy nagyítólencséből áll. Fókuszálható fényű,
úgynevezett „zoomos” lámpákban a led és a lencse közti távolság
állítható, ezáltal nő vagy csökken a vetített fénynyaláb.
A fókusztávolságot, típustól függően állíthatjuk az optika
húzogatásával, vagy egy gyűrű forgatásával (modelltől függ).
Mivel a lámpa tényleges fényereje nagyban függ az optikától
és a led típusától is, ezért lámpáinknál a termékoldalon
minden esetben pontosan megjelenítettük az adott lámpa,
általunk mért megvilágítási értékét luxban.
A mérések minden esetben azonos körülmények között zajlottak, így lámpáink fénye egymáshoz mérhetőek.

A fénynyaláb mérete állítható

Hosszú üzemidő, rövid feltöltés

A hosszú üzemidőt termékeink túlnyomó többségében 18650 típusú nagy teljesítményű cserélhető akkumulátor biztosítja, amely gyorsan, hozzátevőlegesen 2-3 óra alatt feltölthető. Az oldalunkon feltüntetett árak tartalmazzák az adott termékhez való akkumulátort és töltőt is.

Webáruházunkban kedvedre válogathatsz a különböző prémium minőségű termékekből, a választásban pedig segítségedre lehet az összehasonlítás funkció, és a termék adatlapokon kialakított azonnali üzenetküldő űrlap is, de természetesen e-mailben és telefonon is bármikor kereshetsz bennünket.
Ne feledd, hogy termékeinkre kiterjesztett időtartamú garanciát, illetve kedvezményes díjszabású szállítást vállalunk!

Hasznos volt számodra ez a cikk?

 • Igen
 • Semleges
 • Nem
« vissza az előző oldalra Kérdéseiddel keresd bátran ügyfélszolgálatunkat!
© 2012-2024 www.creeledtech.hu - Minden jog fenntartva